Főoldal Itthon Költségvetési csalás gyanújával indult nyomozás a fideszes képviselő birtokára költött uniós pénzek miatt

Költségvetési csalás gyanújával indult nyomozás a fideszes képviselő birtokára költött uniós pénzek miatt

4 megtekintés

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával október 14-én nyomozást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő géberjéni családi birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt – tudta meg a 24.hu.

A lap információi szerint az ügy jelenleg felderítési szakaszban van, vagyis a gyanúsítottak még nem hallgatták ki. 

A portál szeptemberben szellőztette meg, hogy Kovács Sándor saját családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból épültek turisztikai beruházások: vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás” is.

Az összegeket hivatalosan nem Kovács Sándor kapta, a pénzből mégis az ő telkén építkeztek. A nyírségi kormánypárti politikus néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el cégével kizárólag olyan településeken, amelyek a fideszes politikus választókerületébe tartoznak. 

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek