Főoldal Itthon Két hét alatt győzte le a koronavírus Bergendy Istvánt

Két hét alatt győzte le a koronavírus Bergendy Istvánt

4 megtekintés

Nagyon gyorsan döntötte le a lábáról a koronívrus a Liszt Ferenc-díjas zenészt, Bergendy Istvánt. Lánya szerint édesapjának még rengeteg terve volt.

Hétfőn 81 évesen meghalt Bergendy István Liszt Ferenc-díjas zenész, a Bergendy együttes alapítója, vezetője. A zenész a koronavírus szövődmenyeiben halt meg, méghozzá nagyon gyorsan, két hete még jól volt – írja a Ripost

Lánya, Bergendy Barbara szerint édesapjának még rengeteg terve volt szakmailag. Azt hitték, meg is valósíthatja ezeket, mert

bár kórházba került, nem volt szüksége lélegeztetőgépre.

Bergendy István végül tüdőgyulladást kapott.

Egyszerűen már képtelen vagyok több halálhírt feldolgozni

Szinte szóhoz sem jutott Korda György, amikor megtudta a hírt.

Ugye most csak gonosz tréfát űz velem és ez nem igaz? Egyszerűen már képtelen vagyok több halálhírt feldolgozni. Az nem lehet, hogy most Istvánt is elvette tőlünk ez a vírus – mondta Korda György, aki ugyanabban az évben született, mint Bergendy. Már kezdő énekes koromtól nagyon jóban voltunk. Ő már klubokban zenélt én pedig jártam a bulikra. Az egész életemnek és pályafutásomnak a része volt. A hetvenes években két éven át közös korccentsorozatunk is volt. Porig vagyok sújtva! Egyszerűen nem értem, miért kaptuk ezt a terhet Istentől… – tette hozzá az énekes a Ripostnak.

Kovács Katit is lesújtotta a hír. A Kossuth-díjas énekesnő a Ripost munkatársától tudta meg, hogy Bergendy István meghalt, megtörten emlékezett a kollégájáról.

Jaj, nagyon sajnálom! Nemrég vetítette a televízió azt a műsort, amiben annak idején együtt szerepeltünk. Lesújtott a hír – nyilatkozta.

Bergendy István, a Süsü a sárkány zeneszerzője zenél a Déryné közben, ahol utcabált tartott az 53. születésnapját ünneplő József Attila Színház.Forrás: MTI/Mohai Balázs

Bodrogi Gyulát is szoros barátság fűzte a zenészlegendához. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész fájó szívvel búcsúzott tőle… Nagyon, nagyon régi barátság volt a miénk. Hatalmas sikereket értem el azokkal a dalokkal, amelyeknek ő volt a szerzője. Elég, ha csak a Süsü zenéjére gondolunk… Olyan fájdalmas, ha egy ilyen tehetséges szív megszűnik dobogni! Hatalmas zenész volt és hálás vagyok a sorsnak, hogy ismerhettem őt… Nyugodj békében barátom… – mondta Bodrogi Gyula.

Delhusa Gjon szintén megrendülten értesült a szomorú hírről. Nagyon sajnálom, mérhetetlenül tiszteltem őt. Kiváló zenész és ember volt, nagyon jó kolléga és remek vezető. Emberi módon tudott irányítani és beszélni, ráadásul az emberi nagyságához óriási tehetség is párosult! – mondta el a Ripost-nak az énekes.

Forrás: Origo.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek