Főoldal Deviza Késő este valaki nagyon mellényúlt a forint piacán

Késő este valaki nagyon mellényúlt a forint piacán

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Kedd reggel 354,2-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a hétfő esti árfolyamnál. Késő este a piaczárás körül klasszikus mellényúlást (fat finger) láthattunk a forint piacán: pillanatok alatt 360 fölé ugrott az euró jegyzése, majd rögtön vissza is rántották. Az utóbbi napokban-hetekben a javuló nemzetközi hangulat mellett a múlt heti uniós költségvetési alku erősítette a forintot. A dollárral szemben most 291,5 körül járunk, míg az angol font 388,83 forintba kerül jelenleg.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty kismértékű erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdte a napot az euróval szemben. A feltörekvő piacon eközben a török líra 0,2 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben, illetve a dél-afrikai rand is hasonló teljesítménnyel kezdte a napot.

A dollár utóbbi hetekben látott jelentős gyengülése mostanra mintha megtorpant6 volna, az 1,215 körüli szintről nem tud tovább kapaszkodni az euró. Jelenleg is itt jár a jegyzés, ami stagnálást jelent hétfő estéhez képest. A japán jen szintén alig mozdult, az angol font pedig minimális erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Deviza rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek