Főoldal Gazdaság Itt az MNB kamatdöntése!

Itt az MNB kamatdöntése!

6 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A szakértők nem számítottak a kamatkondíciók változtatására, így szinte senkit nem lepett meg az MNB azzal, hogy 0,6%-on hagyta az alapkamatot és mínusz 0,05%-on és 1,85%-on a kamatfolyosó két szélét.

A döntés után három órakor jön a jegybank szokásos közleménye, illetve a negyedéves gazdasági előrejelzés fő számai. Szintén három órától online sajtótájékoztatót tart az MNB teljes vezetése Matolcsy György elnökkel és az alelnökökkel.

A szakemberek szerint a mai kamatdöntő ülésénél fontosabb lehet a csütörtöki egyhetes betéti tender, mivel jelenleg az az irányadó eszköz, így ha akar lazítani a monetáris kondíciókon a jegybank, akkor teheti meg.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek