Főoldal Technika és Tudomány Hivatalosan is működni kezdett a kormányközeli gigabank

Hivatalosan is működni kezdett a kormányközeli gigabank

1 megtekintés

Megkezdte tényleges működését a Magyar Bankholding Zrt., miután a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport központi bankja, az MTB Zrt. meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket apportálták a Magyar Bankholdingba – közölte a cég.

Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre – áll a közleményben. A magyar állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén 30,35 százalék, az MKB eddigi közvetlen tulajdonosai 31,96 százalék, az MTB eddigi közvetlen tulajdonosai pedig 37,69 százalék tulajdonrésszel rendelkeznek – áll a közleményben.

A Budapest Bank, az MKB és az MTB egyelőre megőrzi önálló jogi státuszát, és külön brand alatt működik egy ideig. Mint írták, a pénzügyi holdingtársaság ezek után prudenciális kontroll és csoportirányítási funkciókat lát el a három bankcsoport felett, megtervezi és levezényli a bankok működését optimalizáló fúziós folyamatot. A részletes fúziós ütemterv és az üzleti stratégia kidolgozása 2021-ben történik meg.

A Magyar Bankholding igazgatósági elnöke Barna Zsolt, a vezérigazgató pedig Vida József. Az igazgatóság tagjai rajtuk kívül Balog Ádám, Lélfai Koppány, valamint Tajthy Attila.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek