Főoldal Technika és Tudomány Felfrissítették a Nissan népszerű villanyautóját, a Leafet

Felfrissítették a Nissan népszerű villanyautóját, a Leafet

1 megtekintés

A Nissan elektromos autója ráncfelvarrást kapott.

A Nissan 2010-ben dobta piacra világszerte népszerű villanyautóját, a Leafet, melyből 2017-ben mutatkozott be az elsőtől az utolsó csavarig teljesen új, megnövelt hatótávolságú és erősebb második generáció. És most az utóbbi modell átesett az első enyhébb faceliftjén.

Mivel egy nem túl régi modellről van szó, nem meglepő, hogy a külsőhöz nem nyúltak hozzá a fejlesztők, a frissített modellt kívülről lényegében csak az új fényezésről, a Ceramic Grey fantázianevű szürke színről lehet felismerni.

Az alapáras Wi-Fi hotspot mellé négyféle adatcsomagot lehet választani, az infotainment rendszer nemcsak a navigációt támogatja mindig friss online közlekedési adatokkal, hanem az utasok számára is képes vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosítani.

Továbbfejlesztették az okostelefonos alkalmazást, mellyel a töltésvezérlésen kívül az ajtó nyitás/zárás is kezelhető, illetve leellenőrízhető, hogy az autóval elhagynak-e egy megadott területet, vagy túllépnek-e egy bizonyos maximális sebességet.

Alapáras a kormány-beavatkozással kiegészített holttérfigyelő, a Tekna csúcsmodell pedig digitális belső visszapillantó tükröt kapott.

A már nemcsak magasságában, hanem mélységében is állítható kormányú felfrissített Nissan Leaf németországi alapára 29 233 euró (10,3 millió forint). A típus 40-62 kWh kapacitású akkumulátorral, 150-218 lóerős teljesítménnyel rendelhető, a WLTP-hatótáv 270-385 kilométer körül mozog.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek