Főoldal Ingatlan Félelmetes vagy csúcsszuper? – Így tud magától döntést hozni egy kamera

Félelmetes vagy csúcsszuper? – Így tud magától döntést hozni egy kamera

1 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A deep learning alapú megfigyelésről, illetve az IoT kamerák tanulási folyamatáról tartott előadást Fodor Gábor, a Konica Minolta Magyarország üzletfejlesztési menedzsere a Property Investment Forum konferencián. 

Az új funkciókkal felszerelt IoT kamerák az élet számos területén használhatóak, tudnak hőmérsékletet, fényt, vagy hangokat is mérni, valamint a beépített mikrofon és hangszóró segítségével kétirányú kommunikációra is alkalmasak. 

“Ha egy halszem optikás kamera van a plafonra szerelve, akkor az eszköz az egész térben le tudja követni az ott lévők mozgását, érzékeli, ha valaki megáll, elfordul, vagy gyors mozgást végez. A beállításoknak megfelelően hangot adhat ki, bekapcsolhatja a riasztót, vagy jelezhet, ha valaki például gyorsan mozdul a megfigyelt területen. A jelenlegi körülmények között hasznos lehet a kamerák azon funkciója, hogy megszámlálja, hogy egy adott területen belül éppen hányan tartózkodnak. Sőt, időt is tud mérni, így például egy gyógyszertárban egyértelműen eldönthető a kamerakép alapján, hogy ki a soron következő vásárló.” – mondta el Fodor Gábor. 

Fodor Gábor

Mire használható még egy ilyen kamera?

  • Irodai használat: ha egy irodában nincs senkinek fix asztala, a kamera érzékelheti, hogy melyik asztalnál nincs mozgás és azt egy tévére kivetítve minden beérkező láthatja, hogy hol van még szabad asztal.
  • Parkolás: kültéren például a parkolóhelyek foglaltságáról informálhatja az érkezőket egy okos kamera. 
  • Minőségellenőrzés: a kamera az egyes termékeken látott hibákat felismeri, ehhez csak egy tökéletes mintázatot, illetve annak a hibahatárait kell, hogy ismerje. Ezzel a tudással a felületeket, formákat elemezve ki tudja szűrni a hibás termékeket a gyártás során. 

A konferencia további összefoglalói: 

Forrás: Portfolio.hu - Ingatlan rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek