Főoldal Külföld Deutsch Tamás ismét bocsánatot kért, hogy ne zárják ki

Deutsch Tamás ismét bocsánatot kért, hogy ne zárják ki

3 megtekintés

Másodjára is bocsánatot kért Deutsch Tamás Manfred Webertől és a néppárti képviselőktől – tudta meg az Euronews. Levelében a Fidesz–KDNP delegációjának vezetője azt írja, hibázott, amiért bocsánatot kér. Manfred Weber az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője, a Fidesz pedig az Európai Néppárt (EPP) tagja. 

Szeretném megismételni a bocsánatkérést Manfred felé és a többi kollégám felé. Nem állt szándékomban megbántani senkit, sem a frakcióvezetőt, sem a frakció többi tagját, sem a pártcsaládunkat általánosságban

– állítja Deutsch az értesülés szerint, hozzátéve, 

Ez hiba volt a részemről, amiért bocsánatot kérek. Egyúttal visszavonom a szerencsétlen hasonlatot, amit használtam. Remélem, hogy le tudjuk hűteni a kedélyeket és folytatni tudjuk a közös munkát az Európai Unió javításáért. A mostani válságban minden korábbinál nagyobb szükség van az egységre.

Az Index is beszámolt már róla, hogy Deutsch egyszer már bocsánatot kért Webertől. A néppárti frakció szerdán este ülésezik majd, Deutsch ügye is a napirenden lesz. A kizárásról azonban nem biztos, hogy szavaznak, ez csak azután derül majd ki, hogy lezajlott a vita erről. Az ügy előzménye, hogy Deutsch gestapós és ávós párhuzammal élt Weberrel kapcsolatban egy nézeteltéréskor. 

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek