Főoldal Koronavírus December 30-án már kezdenék a Honvédkórház dolgozóinak oltását a koronavírus-vakcinával

December 30-án már kezdenék a Honvédkórház dolgozóinak oltását a koronavírus-vakcinával

6 megtekintés

Még az idén elkezdhetik a koronavírusos betegeket kezelő egészségügyi dolgozók beoltását Magyarországon – írja a 444.hu egy a Honvédkórházban körbeküldött levél alapján.

Ebben azt a jó hírt osztják meg, hogy nemsokára elérhető lesz a Pfizer-es védőoltás, és jelentkezzenek már most azok, akik beadnák maguknak. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz. A körlevélben azt írják, hogy a vakcina a tervek szerint december 28-án kapja meg az európai engedélyt, és 30-án már érkezik is oltóanyag a Honvédkórházba.

A magyar oltási terv részletei egyelőre nem ismertek, azt tudni lehet, hogy idén csak kisebb mennyiségű oltóanyag érkezik, ebből az egészségügyi dolgozókat oltják először.

A Pfizer/BioNTech vakcinákról tudni lehet, hogy mínusz 70 fokon szállítják azokat. Ezt a körlevélben is megemlítik. Kiolvasztás után egy tálcából 795 főt lehet beoltani. Éppen azért várják már most a jelentkezéseket, hogy tervezhető legyen az oltás, ne legyen pazarlás a már kiolvasztott és be nem adott hatóanyagokkal. A Pfizer/BioNTech vakcinából kell ismétlő oltás. Az első is ad már valamennyi védelmet 12 nap után, de a 21. nap után beadott második oltás további 7 napon túl már 95 százalékos hatékonyságú.

A tömeges oltás a gyártási kapacitás szűkössége miatt csak valamikor tavasszal kezdődhet meg Magyarországon, akkor várható, hogy milliós tételben érkezik oltóanyag, miután a Pfizer után több cég vakcinája is megkapja az engedélyt.

Kapcsolódó

Így juthat el az oltóközpontokba a Pfizer vakcinája
A Pfizer koronavírus-vakcináját -70 Celsius-fokon kell tárolni, ami alapjaiban határozza meg az országon belüli szétosztást. A Linde Gáz Magyarország egy különleges műszaki megoldással állt elő az ellátási lánc zökkenőmentes kialakítására.

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek