Főoldal Gazdaság Az utolsó egy hónapra még lecseréli igazságügyi miniszterét Donald Trump

Az utolsó egy hónapra még lecseréli igazságügyi miniszterét Donald Trump

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az elnök által a Twitteren megosztott levélben Barr hosszasan méltatja a Trump által elért eredményeket, és közli, hogy december 23-án távozik hivatalából.

Trump tudatta, hogy a tárca vezetését Barr eddigi helyettese, Jeff Rosen veszi át ideiglenesen. Sok ideje nem lesz hivatalában, hiszen alig egy hónap múlva, január 20-án hivatalosan is beiktatják Joe Bident az USA következő elnökévé miután tegnap az elektorok hivatalosan is megválasztották.

Trump korábban nyíltan bírálta Barrt, amiért a miniszter úgy nyilatkozott, hogy az igazságügyi tárca nem talált olyan, széleskörű választási csalást, amely megváltoztatná, hogy Joe Biden demokrata párti jelölt nyerte a novemberi elnökválasztást. William Barr 2019 februárja óta vezeti az Egyesült Államok igazságügyi minisztériumát.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek