Főoldal Koronavírus Az első külföldi TBSZ számla megérkezett

Az első külföldi TBSZ számla megérkezett

5 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Finax jelenleg Közép-Európa 5 országában kínálja befektetési szolgáltatásait, aminek keretében robot-tanácsadó segítségével a személyre szabott, kezelt portfóliókat online juttatják el minden ügyfelünknek.  A portfóliók kizárólag tőzsdei indexeket, illetve kötvényindexeket követő passzív tőzsdei alapokból, ETF-ekbők épülnek fel.

Befektetési terv létrehozása

Fontos tisztában lenni azzal, hogy egy jól diverzifikált, alacsony költségű, rendszeres és automatikus átsúlyozást végrehajtó portfólió esetében a meglévő rizikót a piaci kockázat, vagyis a piaci kilengések jelentik. Ezeket azonban, ha a múltból merítünk példát – idővel mindig sikerült leküzdeni. Természetesen a múltbeli hozamok nem garantálhatják és nem is garantálják a jövőbeni hozamokat, de emlékezzünk vissza a márciusi, koronavírus okozta tőzsdei kilengésekre, amelyek folyamán a meredek árfolyamcsökkenéseket követően ugyanolyan hirtelen emelkedésnek lehettünk szemtanúi. Vagy vehetjük akár a 2007/2008-as és az azokat követő évek válságát. Mint azt az alábbi ábránk is mutatja, a Finax 80/20-as növekedési portfóliója a 2008-as válság óta a zuhanás előtti eredeti értékét 4 év és 4 hónap alatt érte el, továbbá a 2008-tól számított 10 év elteltével már 77%-os nyereséget produkált. Tény, hogy ez az eredmény a szárnyaló amerikai árfolyamok nélkül nem jöhetett volna létre.

Személyre szabott portfólió kialakítás

A Finax Tartós Befektetési Számla célja az ETF alapú kezelt portfólió adóhatékony, hosszú távú kamatoztatása.  A Magyarországon adózó 18. életévét betöltött személy nyithat TBSZ-t. A Finaxnál nincs se számlanyitási, -sem számlavezetési díj! A befektetés után nem kell adót fizetni, amennyiben a tőke TBSZ-en kamatozik,  és a számlanyitás évét követően az 5. év végéig nem veszünk fel pénzt a TBSZ számláról. Egy adóévben egy szolgáltatónál, így a Finaxnál is egy tartós befektetési számlát nyithat és a számla nyitásakor a minimálisan befektetendő összeg 25 000 Ft, vagy ennek megfelelő devizaérték. 

Hogyan nyithatok Finax TBSZ-t? 

Mi sem egyszerűbb! Online, pár kattintás, egy levél a NAV-nak és hozamai tovább gyarapodhatnak az adóhatékony befektetésnek köszönhetően.  

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek