Főoldal Itthon A helyi Momentum és Jobbik is beleszállt Baranyi Krisztinába

A helyi Momentum és Jobbik is beleszállt Baranyi Krisztinába

0 megtekintés

Hétfőn írtunk arról, hogy a Tények.hu nyilvánosságra hozott egy 16 másodperces hangfelvételt, amelyen a portál szerint antiszemita kijelentéseket tesz Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

A hangfelvételen egy telek eladásáról szóló vitában a kerület vezetője azt mondta:

Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét, zsidó befektető az nem építhet 1200 négyzetméteren többet. Ugye? 

Baranyi Facebook oldalán reagált, bejegyzésében visszautasította az antiszemita vádakat, állítása szerint éppen ő volt az, aki kérdőre vonta a képviselőtársait az esetleges antiszemitizmusuk miatt. 

A ferencvárosi polgármester állításaira a momentumos  válaszolt, aki Facebook oldalán azt írta: visszautasítják a polgármester állításait. 

Leszögezte: az Új Pólus frakció tagjai semmilyen antiszemita kijelentést nem tettek az egyeztetés során, ők csupán az ellen emeltek szót, hogy alacsonynak tartják azt az árat, amelyet a befektetőt tett egy önkormányzati tulajdonban lévő telek megvásárlására.

Baranyi Krisztina polgármester antiszemita kijelentéseit sem akkor, sem most nem tudjuk elfogadni. Értékközösséget továbbra sem tudunk vállalni azokkal a politikusokkal, akik akár nyilvánosság előtt, akár attól elrejtve más személyek nemi, faji identitására, etnikai vagy vallási hovatartozására tesznek becsmérlő kijelentéseket.

– jelentette ki Jancsó.

A ferencvárosi momentumos, jobbikos, valamint párbeszédes képviselőket tömörítő frakció a kerület vezetőjét felszólította, hogy kérjen bocsánatot kijelentései miatt, valamint azért, mert állításuk szerint áthárította a felelősséget a képviselő-testület tagjaira.

(Borítókép: Baranyi Krisztina. Fotó: Huszti István / Index)

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek