Főoldal Gazdaság 58,5 milliárd eurós sebet ejt a német gazdaságon a decemberi lezárás

58,5 milliárd eurós sebet ejt a német gazdaságon a decemberi lezárás

4 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A DIW Berlin (Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) alig néhány nappal ezelőtt kiadott előrejelzését módosította lefelé az év hátra lévő részére és január elejére elrendelt járványvédelmi zárlat további szigorítását feltételezve.

A DIW prognózisában abból a feltételezésből indul ki, hogy a korlátozások a járvány visszaszorítása érdekében a jelenleg kijelölt január 10-i határidőnél tovább, legalább január végéig fognak tartani.  “A szigorú zárlatnak megvan ugyan a fájdalmas ára rövid távon, összességében azonban új lehetőségeket is megnyit a gazdaság előtt” – mutat rá a DIW elemzése.

A második zárlat szigorú előírásai miatt a DIW a korábban jelzett 5,3 százalékról 3,5 százalékra mérsékelte 2021-es német GDP-növekedési előrejelzését, ami a bruttó hazai termékben 58,5 milliárd eurós elmaradásnak felel meg.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek