Főoldal Technika és Tudomány Visszahívnak 82 000 láncfűrészt Amerikában, mert maguktól bekapcsolhatnak

Visszahívnak 82 000 láncfűrészt Amerikában, mert maguktól bekapcsolhatnak

3 megtekintés

Az amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság szerint ha valaki nem a megfelelő módon dugja be a láncfűrész hosszabbítóját, a gép bekapcsolás nélkül is elindulhat.

A meghibásodott háztartási gépek esetében előfordulhat, hogy ha nem áramtalanítottuk őket, maguktól beindulnak. Ez már egy kávéfőző esetében sem túl szerencsés dolog, abban viszont valószínűleg mindenki egyetért, hogy ha van eszköz, aminél a legkevésbé sem szeretnénk, hogy önálló életre keljen, akkor az a láncfűrész. Márpedig nemrég épp ez történt az Egyesült Államokban.

A BGR beszámolója szerint az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága arra kötelezte a Black & Deckert, hogy egy magától beinduló láncfűrész miatt hívja vissza az adott típusú termékét. Az eszköz nemcsak, hogy elindult, de meg is sebesítette a tulajdonosát. A cég ennek megfelelően mostanra már mintegy 82 ezer Craftsman CMECSP610-est hívott vissza.

© Black and Decker

A cég szerint a gép akkor kelhet önálló életre, ha a hosszabbító zsinórját fejjel lefelé dugják be a konnektorba. Hogy ez miként történhet meg, az nem világos, de a probléma valós, különben nem rendelnék vissza a terméket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek