Főoldal Gazdaság Újabb milliárdos magyarországi autóipari fejlesztést jelentettek be

Újabb milliárdos magyarországi autóipari fejlesztést jelentettek be

1 megtekintés

A kormány tíz éve elindított és mára sikertörténetté vált keleti nyitás programjának meghatározó szereplője az indiai Apollo Tyres, amely újabb milliárdos fejlesztést valósít meg magyarországi gyárában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a cég hétfői beruházásbejelentő sajtóeseményén, Gyöngyöshalászon.

Szijjártó Péter kiemelte: a vállalat 4,4 milliárd forintból modernizálja személyautó-gumiabroncsokat előállító gyártósorait és szélesíti termékpalettáját.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Máthé Zoltán

Ehhez a kormány 1,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt – tette hozzá, jelezve: a projekt ezer ember munkahelyét teszi biztossá és ugyanennyi család megélhetését kiszámíthatóvá. Szerinte mindez a kabinet keleti nyitás politikájának fontos értékmérője, hasonlóan ahhoz, hogy Magyarország keleti irányú kereskedelmi forgalma az elmúlt egy évtizedben 25 százalékkal nőtt, és tavaly először több beruházási forrás érkezett keletről, mint nyugatról.
A befektetési érték 60 százaléka mellett ez a külföldi tőkéből teremtett összes új munkahely 40 százalékát adta – jegyezte meg.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek