Főoldal Külföld Új gyár épül Gödöllőn, elektromos autókhoz gyártanak alkatrészt

Új gyár épül Gödöllőn, elektromos autókhoz gyártanak alkatrészt

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A miniszter elmondta, hogy első ütemben egy ötezer négyzetméteres gyártócsarnok jön létre, amely évente mintegy 10 ezer tonna, elektromos akkumulátorok gyártáshoz szükséges rézfólia-kapacitással rendelkezik majd. Ez a beruházás a vállalat Magyarországra vonatkozó terveinek első fázisa.

Kifejtette, Magyarországon az elektromos autókhoz szükséges akkumulátor gyártása nagy erőkkel zajlik. Az Iljin Materials azért is érkezik az országba, mert a Samsung SDI egyre növeli magyarországi gyártókapacitását, és szükségük van a vállalat termékeire – tette hozzá.

2019-ben tíz elektromos autóipari beruházás érkezett Magyarországra, az idén a világjárvány ellenére pedig ez már a nyolcadik. Magyarország a világon tizedik helyen áll az elektromos akkumulátorok exportálásában, és ha így folytatódik a beruházások üteme, akkor az első öt közé kerülés is reális cél lehet

– fűzte hozzá.

Kim Byoung Chan, az Iljin Materials ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy Magyarország egyre inkább az elektromobolitás központjává válik Európában, és az Iljin Materials csúcstechnológiával szeretne élen járni ebben a növekedésben.

A mostani beruházás csak a kezdet, a jövőben az igényeknek és trendeknek megfelelően továbbiakat terveznek – mondta. A vállalat a gödöllői ipari parkba érkezik, és a további teljes gyártó folyamat “idehozásában” gondolkodik, amely a jelenlegi beruházásnak közel tízszerese lehet. 

Érdemes megjegyezni, hogy mozgalmas napja van ma Szijjártó Péternek, sorra jelenti be az újabb autóipari beruházásokat. A sort a kecskeméti Mercedes-gyárban kezdte, ahol egy több, mint 50 milliárd forintos fejlesztés keretében hamarosan tisztán elektromos meghajtású autók gyártása kezdődik.

Ezt követően pedig egy másik kecskeméti helyszínen bejelentette, az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 5,6 milliárd forintból fejleszti győri, mosonmagyaróvári, mosonszolnoki és túrkevei telephelyeit, Kecskeméten pedig új üzemcsarnokot épít.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: Portfolio.hu - Globál rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek