Főoldal Kultúra Tökéletes párosítás lett 2021 hivatalos színe

Tökéletes párosítás lett 2021 hivatalos színe

6 megtekintés

A “színgóré” Pantone Color Institute nyilvánosságra hozta a jövő év hivatalos színét. Ezúttal nem egyetlen árnyalatot, hanem egy színkombinációt választottak. A két szín üzenetére nagy szükségünk lesz 2021-ben.

Annyira nem vált be az idei év hivatalos színe, a kék, amely az időtlenséget, a klasszikust, az egyszerűségében is elegáns attitűdöt sugározta magából, a többségünknek 2020-ról ugyanis valószínűleg inkább az alábbi mém jutna eszébe:

© Facebook

A 2021-es év színkombinációja viszont ígéretesnek tűnik, reméljük, hogy ezúttal jobban beletrafál a színek kiválasztásáért 2000 óta felelős Pantone Color Institute, vagyis a Pantone Színintézet. A jövő év színpárosítása az Ultimate Gray (PANTONE 17-5104) és az Illuminating (PANTONE 13-0647) lettek, vagyis a szürke és a sárga egy-egy bizonyos árnyalatai.

A választást azzal indokolják, hogy a kombináció egyszerre “gyakorlatilas és sziklaszilárd, melegséget árasztó és optimista”. Erőt, pozitivitást, reményt, tisztaságot, energiát sugároznak a színek együtt, “támogatják egymást”. Minderre van is szükség 2021-ben.

Az elmúlt évek színei

A Pantone Színintézet minden év végén kiválasztja az év színét, amely a divattól kezdve a lakberendezésen át az alkalmazott művészetekig minden iparágban komoly hatást gyakorol a termékek gyártására, csomagolására – nem kevésbé a vásárlási szokásokra. 2014-ben a sugárzó orchideára esett a választás, 2016-ban a rózsakvarcra – 2019-ben pedig az élő korall volt az év színe.

Forrás: HVG.hu - Kult rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek