Főoldal Technika és Tudomány Remek funkciót tesztel a YouTube, de rosszul is elsülhet a bevezetése

Remek funkciót tesztel a YouTube, de rosszul is elsülhet a bevezetése

4 megtekintés

A YouTube néhány hete új gombot tesztel, amely segítségével időbélyegel hagyhatunk hozzászólást a videók alatt.

Az olyan platformok, mint például a SoundCloud, régóta lehetőséget adnak arra, hogy a felhasználók megjelöljék, hogy a tartalomnak pontosan mely részéhez szeretnének hozzászólni. Bizonyos szempontból erre a YouTube videóinál is van lehetőségünk. Egyfelől ott az élő chat funkció, amikor egy videó megtekintése közben írhatunk üzenetet, másfelől pedig a hozzászólások között hagyhatunk úgy bejegyzést, hogy előtte leírjuk, a videó mely pontjához fűzünk kommentet. Probléma mindkettővel van: előbbi csak élő közvetítések esetében működik, utóbbit pedig macerás állítgatni.

A YouTube támogatói dokumentuma szerint egy olyan gombot kezdett el tesztelni a videómegosztó, amit megnyomva időbélyeget rögzíthetünk a videóhoz, így a többiek számára egyértelmű lesz, pontosan melyik jelenethez fűztünk megjegyzést.

Hogy meddig teszteli a gombot a YouTube, és mikor lesz belőle mindenki számára elérhető funkció, egyelőre nem tudni. Azt viszont igen, hogy a fejlesztés könnyen veszélyessé is válhat: a pedofilok korábban megszállták azokat a videókat, amelyekben kiskorúak láthatók, majd a hozzászólásokban elhelyezett időbélyegek segítségével mutatták meg egymásnak, hogy mely részeket “érdemes nézni“. Emiatt sok hirdető elfordult a cégtől, így előfordulhat, hogy ez ezúttal is így lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek