Főoldal Üzlet Remek a hangulat, tépik a nagybankok papírjait a befektetők

Remek a hangulat, tépik a nagybankok papírjait a befektetők

0 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A mai kimondottan jó tőkepiaci hangulatot jelentősen meghatározzák többek között a pénzügyi szektor vállalatai, több nagybanknál 3 százalék feletti emelkedést láthatunk, valamelyest kiemelkedik a sorból a brit Barclays és az ugyancsak brit Lloyds.

Érdekességként megjegyezhető, hogy pénteken épp ez a két bank teljesített a legrosszabbul Európa nagy pénzintézetei közül, aznap ugyanis Boris Johnson belengette, hogy komoly esélyt lát arra, hogy megállapodás nélkül zárulnak az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó tárgyalások, illetve Ursula Von Der Leyen is negatív megjegyzést tett a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatban. 

Ma azonban megfordult a helyzet, a Brexit-tárgyalások folytatásának hírére kimondottan jól teljesítenek a börzék Európa szerte, érthető módon a brit bankok papírjai vezetik az emelkedést a szektoron belül.

Az európai nagybankok részvényei közül a Barclays vezeti jelenleg a sort 4,65 százalékos emelkedésével, azonban a mai teljesítménnyel együtt is idén 20,7 százalékot zuhant eddig az árfolyam.

Kimondottan jól teljesít a Lloyds is, a szintén brit vállalat árfolyama  4,3 százalékot emelkedett ma, idén így is jelentős, 43,1 százalékos mínuszban van az árfolyam.

Címlapkép: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Üzlet rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek