Főoldal Itthon Országszerte szemetet szed a Közút, korlátozásokra kell számítani

Országszerte szemetet szed a Közút, korlátozásokra kell számítani

3 megtekintés

Dabason, az 5-ös főút Szent János úti szakaszán egy személyautó pályaelhagyásos balesetet szenvedett, és megrongálta a 37-es kilométernél lévő közlekedési lámpát a gyalogosátkelőnél. Útzár nincs, de a lámpa sötétre váltott – írja az Útinform.

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút újabb szakaszát, Kondoros és Békéscsaba között. Az autóút továbbra is teljes hosszában díjmentesen használható a matricás rendszerben. A 99-es és a 101-es kilométer között még folynak az utómunkálatok, így Békéscsaba felé a külső sávot egyelőre zárva tartják.

Az M5-ös autópályán több helyen is javítják a szalagkorlátot. Röszke felé reggel 8 órától fél 10-ig a 27-es kilométernél, Ócsa térségében délután egy és két óra között a 64-es kilométernél, Lajosmizse előtt kell sávzárásra és lassabb tempóra készülni. Budapest felé tíz óra és dél között a 44-es újhartyáni csomópontban, 9 és 11 óra között a 152-es kilométernél, a Szatymaz pihenőhely közelében, 11 óra és fél kettő között pedig a 141-es kilométernél, Kisteleknél szintén sávzárás nehezíti majd az előrejutást.

Hétfőn napközben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai az ország több pontján is összeszedik az utak mentén eldobált szemetet. Útszűkületre és sebességkorlátozásra kell készülni többek között

  • a 4-es főúton  Nyírtura és Berkesz település között (286-os és 300-as kilométer),
  • a 6-os főúton Pécs és Szentlőrinc között (204-es és 210-es kilométer),
  • a 11-es főúton Pomáztól egészen a Dunakanyarig (17–48 kilométer, Pomáz és Dömös között),
  • az 53-as főút egy hosszabb részén, Kiskunhalas és Tompa között (59-es kilométertől a 80-as kilométerig),
  • az 55-ös főúton Kisszállás és a kelebiai elágazó közötti szakaszon (a 43-as kilométertől az 54-es kilométerig),
  • a 68-as főúton Marcalitól a 7-es főút becsatlakozásáig (a 82-es és 97-es kilométer között)
  • és a 381-es főúton Kékcse térségében (a 38-as és 45-ös kilométer között).

Borítókép: MTI Fotós: Rosta Tibor

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek