Főoldal Technika és Tudomány Négy kamera is lehet a Samsung Galaxy S21 Ultra hátlapján

Négy kamera is lehet a Samsung Galaxy S21 Ultra hátlapján

1 megtekintés

Egyre inkább kezd tisztulni a kép, hogy mi mindenre lesz képes a Samsung következő csúcsmobilja, a Galaxy S21 Ultra. Most a kamerarendszeréről derült ki néhány érdekesség.

Ahogy közeledünk a megjelenés feltételezett napjáhot, úgy szivárog ki egyre több információ arról, milyen lehet a Samsung következő csúcskategóriás mobilja, a Galaxy S21 Ultra. Hallhattunk már információt arról, milyen kijelző kerül majd a készülékbe, és már a specifikációról is lehetett hallani ezt-azt. Ezúttal a kamerarendszeréről érkezett hír.

Az ismert szivárogtató, IceUniverse a Twitteren osztott meg néhány információt erről. Ezek szerint a telefon fő kamerája mögött a 108 megapixeles, Isocell HM3-as szenzor kap helyet, amelyen 0,8 µm méretűek lesznek a pixelek, és ami képes lesz 9 pixelt egybe gyúrni, hogy a szenzor több fényhez jusson. Ennek köszönhetően az új modellben lévő egységnak 12 százalékkal jobb lesz a fényérzékenysége, mint a Galaxy S20-szériában használt HM1-es szenzoré. A felbontás kellően nagy lesz ahhoz, hogy a 3x-os digitális zoom használata esetén is veszteségmentes legyen.

A fő egység mellé egy 3x telefotó objektív is kerül, ami mögött a 10 megpaixeles Isocell Fast 3J1 szenzor kap helyet. Emellett egy másik telefotózáshoz használható egység is helyet kap: a periszkopikus elrendezésnek köszönhetően ez 10x zoomra lesz képes. A negyedik egység pedig az ultraszéles látószögű kamera lesz, ami egy IMX563-as szenzorral felszerelt egységet takar.

A képeket a Note20-ból ismert lézeres autofókusz segítségével készítheti majd el a telefon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek