Főoldal Technika és Tudomány Napelemparkot telepít a nyíregyházi Lego-gyár

Napelemparkot telepít a nyíregyházi Lego-gyár

2 megtekintés

Napelemparkot épít a nyíregyházi Lego-gyár. A napelemeket a gyártórészleg melletti területre telepítik, várhatóan már jövő nyáron – közölte a vállalat hétfőn. A megújuló erőforrást felhasználó erőmű évente 4,6 megawatt energiát lesz képes előállítani, ami a gyár energiaszükségletének 40-50 százalékát tudja majd fedezni.

A beruházás hozzájárul a Lego csoport nemrég bejelentett vállalásához, mely szerint

2032-re 37 százalékkal csökkentik gyárak szén-dioxid-kibocsátását .

A nyíregyházi gyáregységet 2014-ben adták át, de azóta többször kibővítették és továbbfejlesztették, és az építés során számos energiatakarékos megoldást alkalmaztak.

A cég céljai közé tartozik, hogy nem csak a működéséből – a gyárak, irodák, üzletek – származó kibocsátást csökkentse, ami az összes kibocsátásuk 10 százalékát teszi ki, hanem az ellátási láncok – a nyersanyag és a forgalmazás – energiafelhasználását is mérsékelje, ami a többi 90 százalék kibocsátásért felelős.

A Lego első féléves árbevétele 2020-ban 15,7 milliárd dán korona (753 milliárd forint) volt, ami hét százalékkal több, mint a korábbi. Az, 1932-ben Ole Kirk Kristiansen által alapított, és a dániai Billumban székelő magántulajdonban álló családi vállalat a világ egyik legnagyobb játékgyártója.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek