Főoldal Üzlet Nagyon vennék a pesti szállodákat a járványhelyzetben

Nagyon vennék a pesti szállodákat a járványhelyzetben

5 megtekintés

Tolonganak a vevők, abban reménykedve, hogy a járványidőszak miatt olcsón juthatnak szállodához Budapesten. Az eladók azonban nem engednek.

Fél- vagy negyedáras ajánlatokkal ostromolják a budapesti szállodák tulajdonosait a vevőjelöltek – írja a Privátbankár.hu. A lap szerint a befektetők – külföldiek és hazaiak vegyesen – a járványidőszak miatt reménykednek abban, hogy olcsón tudnak hozzájutni pesti hotelekhez.

A szállodások viszont nem engednek. “Nincs válság, csak blokkolás” – mondta a lapnak Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki a Continental Group társtulajdonosaként maga is szállodaüzemeltető céget vezet, és aki szerint a hitelmoraórium miatt nincsenek rákényszerülve az eladásra a tulajdonosok.

Mivel a szektor bízik benne, hogy jövőre visszatérnek a turisták, a már elindult szállodaépítkezések sem álltak le, de a későbbi fejlesztésekre már nem adnak hitelt a bankok.

A lap megszólaltatta Kraft Pétert, a Kraft és Társa Turisztikai Fejlesztő Kft. tulajdonosát is, aki szerint magyar, európai, kínai és arab vevők adják egymásnak a kilincset, de nem találnak eladót, viszont tőlünk nyugatabbra – Berllinben és Párizsban – már érezhető az árak csökkenése

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek