Főoldal Külföld Mégsem elsők között oltják be a Fehér Ház dolgozóit

Mégsem elsők között oltják be a Fehér Ház dolgozóit

2 megtekintés

Mégsem elsők között kapják meg a Fehér Ház dolgozói a koronavírus ellen engedélyezett oltóanyagot, hacsak nem különösen indokolt – közölte Donald Trump amerikai elnök a Twitteren helyi idő szerint vasárnap éjjel.

Nem sokkal korábban a Reuters kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az elnök, Mike Pence alelnök és az elnöki hivatal legfontosabb munkatársai már hétfőn megkaphatják a vakcinát. Trump azt írta, hogy egyelőre nem oltatja be magát, de a megfelelő időben kéri majd az oltást. Korábban az elnök és több munkatársa is átesett a fertőzésen. Az amerikai járványügyi központ szombaton tett hivatalosan javaslatot az oltókampány megkezdésére a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinával, amelyet hétfőn az ország 145 pontjára juttatnak el, és első körben az egészségügyi dolgozókat, valamint az idősotthonokban élőket oltják be.

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek