Főoldal Koronavírus Megérkeztek a legfrissebb adatok a koronavírus-járvány Magyarországi terjedéséről

Megérkeztek a legfrissebb adatok a koronavírus-járvány Magyarországi terjedéséről

1 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az új napi fertőzöttek száma tovább csökkent, 3 470 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A szám első ránézésre relatíve alacsonynak tűnhet, hiszen a múlt héten még 5-6 ezer feletti számokat is láthattunk, ehhez azonban érdemes hozzátenni, hogy a hétvégén valószínűleg nem volt országos gyorstesztelési program, tehát nehéz összevetni a korábbi napok adataival.

Az elmúlt 24 órában 165 többségében idős, krónikus beteg hunyt el, a koronavírus miatt elhunytak száma 7 130-ra emelkedett, ebből 1 488 volt a budapesti, 5 642 pedig a vidéki.

A kórházban ápoltak száma mérsékelten, 7 667 főre emelkedett, a lélegeztetőgépen lévők száma pedig 605-re csökkent.

Az aktív fertőzöttek száma 194 194-re emelkedett. Budapesten 35 970, vidéken 158 224 a fertőzöttek száma.

A legtöbb új fertőzöttet, 511 főt Budapesten találták, Pest megyében 455, Csongrád-Csanád megyében pedig 242 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Forrás: koronavirus.gov.hu

 Hatósági házi karanténban 43 966-an vannak.

Címlapkép: Victoria Jones – Pool / Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek