Főoldal Külföld Lövöldözés egy New York-i templomnál

Lövöldözés egy New York-i templomnál

7 megtekintés

Agyonlőtték a rendőrök azt a férfit, aki vasárnap lövöldözni kezdett New Yorkban, a Szent János-székesegyház lépcsőjén nem sokkal azután, hogy a templomnál kültéri kóruselőadást tartottak – adta hírül a Reuters. A hatóságok tájékoztatása szerint más nem sérült meg.

A hírügynökség úgy tudja, hogy az elkövető azt kiabálta:

Öljenek meg!

Három rendőr a helyszínen volt, és tüzet nyitottak rá. Tizenöt lövést adtak le, az egyik a fejen találta el. Kórházba vitték, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Fotó: Warren Lorenz / Reuters

Az elkövető személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Két félautomata pisztolyt találtak a helyszínen, a férfi táskájában pedig egy gázolajos palack, kötél, drót, több kés, ragasztószalag és a Biblia egy példánya volt.

Tizenöt perccel a történtek előtt ért véget a templom előtt a helyi kórus koncertje, amelyen mintegy 200 ember vett részt. Amikor a férfi a lépcsőn lövöldözni kezdett, már csak tizenöten voltak a közelben. A Reuters fotóriportere szerint a kóristák akkor már a templom épületében voltak, a rendőrök pedig többször is felszólították a férfit, hogy tegye le a fegyvert, s csak ezt követően nyitottak tüzet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek