Főoldal Koronavírus Leszámolna a partikkal a belga igazságügyi miniszter

Leszámolna a partikkal a belga igazságügyi miniszter

2 megtekintés

Sokkal szigorúbban kellene büntetni a járványügyi korlátozások ellenére megtartott bulikat Vincent Van Quickenborne belga igazságügy-miniszter szerint – írja a Brussels Times.

A miniszter a közelmúlt „számos incidense” fényében jutott erre a következtetésre. A héten három illegális partit is lekapcsoltak a rendőrök.

Jelenleg az ezért járó büntetés 750 euró a szervező és 250 euró a résztvevők számára. Van Quickenborne szerint ez az összeg túl alacsony és nincs kellő elrettentő ereje – olyan, mintha „megvásárolnák” a bulikat.

Egyre durvább részleteket oszt meg a szervező David Manzheley, például, hogy 9 olyan fideszes politikusról tud, akik már voltak ilyen partin.

Van Quickenborne mindenesetre azt mondta, a partik jogilag is pontosabb definíciót fognak kapni, példaként a zene és az alkohol jelenlétét említette.

Ha valaki megfontoltan, törvénysértési szándékkal szervez valamit, a bírságok nagyon súlyosak lesznek

– jelentette ki. 

A miniszter ma vitatja meg a kérdést a legfelsőbb jogi szervekkel. Úgy véli, itt az ideje, hogy világossá tegye: „Eddig és ne tovább!”

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek