Főoldal Koronavírus Koronavírus: elkezdődött az operatív törzs mai sajtótájékoztatója

Koronavírus: elkezdődött az operatív törzs mai sajtótájékoztatója

1 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Rendőrségi intézkedések

Kiss Róbert, rendőr alezredes ismerteti az elmúlt órák rendőrségi intézkedéseinek statisztikáit.

Statisztikák

A legfrissebb magyarországi járványügyi statisztikákat Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője ismerteti, ezekről a statisztikákról ma reggel már beszámoltunk.

Zajlik az országos tesztelés

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az országos tesztelés eredményeit ismerteti. Az elmúlt 3 hétben 429 862 tesztelést végeztettek el, az első héten 181 506 tesztet végeztek, 2,44 pozitív eredménnyel, a második héten 186 143 teszt készült, 1,98 pozitív eredménnyel, a harmadik héten 62 213 mintavételre került sor 1,97 százalékos pozitivitás mellett.

Azokban az intézményekben, ahol gócok alakulnak ki, elvégzik az intézmények fertőtlenítését, a dolgozók teljes tesztelését, amennyiben szükséges.

Elkezdődött

A mai tájékoztatót is Müller Cecília országos tisztifőorvos nélkül tartják meg.

Megérkeztek a legfrissebb adatok a koronavírus-járvány Magyarországi terjedéséről

3 470 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 283 870 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 165 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7 130 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 82 546 fő, az aktív fertőzöttek száma 194 194 fő. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 605-en vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: hamarosan megszólal az operatív törzs

Ma 11:15-kor tartja napi tájékoztatóját az operatív törzs, érkeznek a legfrissebb statisztikák az elmúlt 24 órából, a szakértők értékelik a trendeket.

A tegnap megjelent statisztikák alapján egyébként továbbra is magas az új napi fertőzöttek és a koronavírus miatt elhunytak száma is. A tegnapi számok azt mutatták, hogy 4153 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 280 400 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 181 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6965 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, a tegnap megjelent statisztikák alapján 80 752 fő, az aktív fertőzöttek száma 192 683. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7646 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek