Főoldal Koronavírus Koronavírus: Bill Gates szerint csak most jön a járvány legdurvább szakasza

Koronavírus: Bill Gates szerint csak most jön a járvány legdurvább szakasza

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Microsoft-alapító milliárdos üzletember szerint

a következő 4-6 hónap lesz a járvány legrosszabb időszaka.

Az IHME szervezet előrejelzése 200 ezer többlethalálozást vetít előre. Amennyiben azonban betartjuk a járványügyi előírásokat, például a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozóan, akkor ezeknek a halálozásoknak a jelentős része elkerülhető – tette hozzá.

Gates bevallotta, hogy arra számított, hogy az Egyesült Államok hatásosabban veszi fel a harcot a koronavírus ellen.

Ez a járvány sokkal halálosabb is lehetne, mint amilyen most. Nem a legrosszabb forgatókönyv következett be – vélekedett. 

Az azonban meglepett engem is, hogy az Egyesült Államokban és az egész világon a globális járvány gazdasági hatáai sokkal nagyobbak voltak, mint azt 5 évvel előrejeleztem.

Az a várakozása a világ egyik leggazdagabb emberének, hogy 2021 nyarán visszatérhetünk a normális életünkhöz, 1-2 kivételtől eltekintve.

Egészen 2022 elejéig azonban az újrafertőzés veszélye fent fog állni, amíg el nem éri az USA a magas átoltottsági arányt és nem segít más országokat is megszabadítani ettől a vírustól – magyarázta. Azt is kiemelte, hogy az egész világgazdaság lelassul a járvány hatására, és ez Amerika gazdaságának is árt.

Az interjú itt megnézhető:

(MarketWatch, CNN)

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek