Főoldal Üzlet Jöhet az újabb kötvénykibocsátás a Masterplastnál

Jöhet az újabb kötvénykibocsátás a Masterplastnál

2 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Masterplast igazgatótanácsa, a közgyűlés jogkörében eljárva, 2020. december 14. napján az alábbi határozatokat hozta:

  • Felhatalmazást kap az igazgatótanács a társaság alaptőkéjének felemelésére, valamint jelen felhatalmazás időtartamára – az igazgatótanács erre vonatkozó határozata alapján, pénzbeli hozzájárulással megvalósuló alaptőke-emelés esetében – a jegyzési elsőbbségi jog gyakorlásának korlátozására, illetve kizárására. Az igazgatótanács az alaptőke-emelés valamennyi típusa és módja – akár együttes – alkalmazásával az alaptőkét saját elhatározása szerinti gyakorisággal, összegben, a kibocsátási értéket saját hatáskörében meghatározva bármikor felemelheti, azzal a korlátozással, hogy 2025. december 11. napjáig a társaság jegyzett tőkéje (alaptőkéje) az 3 milliárd forintot ne haladja meg.
  • Az igazgatótanács a társaság könyvvizsgálójának 2020. december 14. napjától 2021. május 31. napjáig a Mazars Könyvszakértő és Tanácsadói Korlátolt Felelősségű Társaságot választja meg, személyében felelős könyvvizsgáló: Molnár Andrea Kinga.
  • Az igazgatótanács jóváhagyja, hogy a társaság fejlesztési tervei megvalósítása érdekében tőkepiaci finanszírozási forma alkalmazásával részt kíván venni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramjában (NKP). Ehhez a szükséges hitelminősítést már meg is szerezte a Scope Ratingstől a vállalat. A társaság 6 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez az NKP keretében, a befolyó forrásokat a Masterplast Csoport új beruházásainak és esetleges vállalatfelvásárlásainak a finanszírozására, valamint a Masterplast Csoport rövid távú adósságának átmeneti jellegű refinanszírozására felhasználja. A társaság a kibocsátást követően kezdeményezni fogja a kötvényeknek a Budapesti Értéktőzsde Zrt. Xbond piacára történő regisztrációját.

A társaság igazgatótanácsa a határozatokat 100% igen, 0% nem és 0% tartózkodás szavazattal hozta meg, amely 5 igen szavazatot jelent.

Forrás: Portfolio.hu - Üzlet rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek