Főoldal Koronavírus Hétfőn beadták az első amerikaiaknak a Pfizer és a BionTech vakcináját

Hétfőn beadták az első amerikaiaknak a Pfizer és a BionTech vakcináját

1 megtekintés

Hétfőn oltották be a Pfizer és a BioNTech koronavírus elleni vakcinájával az első amerikaiakat, egészségügyi dolgozókat és az ápolási intézetek lakóit. A hatóságok az ő csoportjaikat kívánja legelőször beoltatni a beoltás első fázisában. Ez összesen akár 24 millió amerikait is jelenthet – közölte a CNN.

A koronavírusban elhunyt amerikaiak 40 százaléka az ápolási otthonok lakói közül kerülnek ki.

A beoltás második fázisában az óvodai, általános iskolai és a középiskolai dolgozókat, és az egyéb, munkájuk során gyermekekkel foglalkozókat oltják be. Ebben a fázisban adhatják be a vakcinát minden 65 év felettinek, aki nem volt része az első fázisban beoltottak csoportjának.

Az első és második fázis csoportjai együtt az amerikai lakosság 45-50 százalékát is kiteheti.

Dr. Anthony Fauci – a Trump-adminisztráció és várhatóan a Biden-adminisztráció leendő főtanácsadója a koronavírus-járvány kezelésében –, szerint az elkövetkezendő négy hónapban a kiemelten fontos csoportok beoltásra kerülnek. Azt is hozzátette, hogy elképzelései szerint áprilisra „mindenki, még a nem kiemelten fontos csoportok” is beoltathatják magukat.

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek