Főoldal Technika és Tudomány Hat év alatt 2,5 milliárd forintra duplázta árát ez a Lamborghini

Hat év alatt 2,5 milliárd forintra duplázta árát ez a Lamborghini

1 megtekintés

Igaz, ehhez egy olyan autó kell, amelyből összesen kilenc darabot gyártottak.

Köztudott, hogy a korlátozott számban legyártott szupersportkocsik jó befektetésnek számítanak. Igaz, hogy a kezdeti beruházási összeg elég magas, de jó eséllyel elég gyorsan meg lehet duplázni akár millióeurós összegeket is. Jó példa erre a képen látható Lamborghini Veneno Roadster, amely hat évvel a vásárlása után nagyjából annyiba kerül, mint egy komolyabb lottófőnyeremény.

A Veneno Coupét még 2013-ban dobta piacra a Lamborghini a márka 50 éves fennállását ünneplendő és összesen három darab készült belőle. Ezt követően érkezett a Veneno Roadster 2014-ben, amelyből már kilenc darabot gyártottak. Mindkét autó a Lamborghini Aventador alapjára készül, de teljesen átalakított karosszériával. Egészen extrém külsőt kapott, a motortérben viszont megőrizték a 6.5 literes V12-es motort, amely 750 lóerős és 690 Nm-es nyomatékú. A 0-100 km/h-s 2,8 másodpercig tart vele, míg a végsebessége eléri a 335 km/h-t.

© Lamborhghini

© Lamborhghini

© Lamborhghini

© Lamborhghini

A Veneno ára a bemutatásakor közölt ára 3,3 millió euró (1,16 milliárd forint) volt, vagyis hat év alatt megduplázta az árát. A konkrét modell minden porcikájában fekete, vörös részletekkel. A tulajdonosa egyáltalán nem használta, így összesen 200 kilométert tettek meg vele, ami nagyjából a szállítás miatt jött össze.

Nyilván a 6,9 millió eurós ár elképesztő összeg ennek a német kereskedés áltak kínált Veneno Roadsternek az esetében, de Veneno Coupé legalább közel egymillió euróval olcsóbb, jelenleg a piaci értkét 6 millió euróra becsülik, már ha egyáltalán lenne eladó darab a háromból, ami készült belőle.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek