Főoldal Technika és Tudomány Hackerek fértek hozzá az amerikai pénzügyminisztérium belső leveleihez

Hackerek fértek hozzá az amerikai pénzügyminisztérium belső leveleihez

1 megtekintés

A feltételezhetően orosz hackerek a kereskedelmi minisztérium távközlési és információs igazgatóságának adataira is ráláttak amerikai kormányzati illetékesek közlése szerint.

Az amerikai hírszerzés amiatt aggódik, hogy a hackerek a felhasznált eszközök révén más kormányzati ügynökségek hálózatába is képesek lehettek behatolni. A Reuters hírügynökségnek három forrás is megerősítette, hogy a kormányzat Oroszországot sejti a támadások mögött.

„Az amerikai kormány tisztában van a történtekkel, és minden szükséges intézkedést meghoz, hogy azonosítsa és kiküszöbölje ezeket a problémákat” – kommentálta az értesülést John Ullyot, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

A kereskedelmi minisztérium megerősítette, hogy behatoltak a rendszerébe, és jelentették a történteket az illetékes hatóságoknak, egyben a kiberbiztonsági hivatal és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségét kérték az ügyben. A Reuters forrása szerint a szervezet levelezését hónapokig figyelték a hackerek.

Az orosz külügyminisztérium a Facebook-oldalán tagadta az alaptalannak nevezett vádakat.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek