Főoldal Itthon Földre ejtett pénzt lopott el egy salgótarjáni férfi

Földre ejtett pénzt lopott el egy salgótarjáni férfi

1 megtekintés

Egy 77 éves férfi pénzt vett fel az egyik salgótarjáni automatából, de a kivett pénzt véletlenül elejtette. Mire lehajolt érte, egy másik férfi felkapta és elmenekült vele.

A 77 éves férfi tavaly júniusban, az egyik automatából pénz vett fel Salgótarjánban. A kivett 10 ezer forintos bankjegyet a jobb kezével fogta meg, amivel egy korábbi törés miatt nehezen tud fogni, így elejtette. Mire lehajolt a pénzért, egy másik férfi felkapta azt a földről és elmenekült vele.

Az idős férfi segítségért kiáltott és próbált a tolvaj után futni, de nem érte utol a 60 éves férfit. A rendőrök egy órán belül elfogták a tolvajt, ekkor azonban már csak 7 ezer forint és némi apró volt meg a pénzből.

Az ügyészség nem lopással, hanem kifosztással vádolja a férfit, mivel egy olyan embert lopott meg, aki csak korlátozottan tudott ez ellen védekezni. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönre, és fizettesse vele vissza az okozott kárt, valamint a 24 ezer forintos bűnügyi költséget – írja az ügyészség.hu

Forrás: Origo.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek