Főoldal Üzlet Fellázadtak, törtek-zúztak egy indiai iPhone-gyár dolgozói

Fellázadtak, törtek-zúztak egy indiai iPhone-gyár dolgozói

6 megtekintés

Az incidens miatt 132 embert vitt el a rendőrség.

Legalább 132 alkalmazottat vett őrizetbe az indiai rendőrség egy iPhone-gyárban történt rendbontással összefüggésben a délnyugat-indiai Karnátaka államban – írta az MTI a Hindu című lap híre alapján.

A rendbontások szombaton kezdődtek, és vasárnap is folytatódtak a Wistron Corporation tajvani vállalat ottani leányvállalatánál, ahol iPhone-okat gyártanak. A fizetéssel elégedetlen több száz alkalmazott megrongálta az üzem helyiségeit, gépkocsikat borított és gyújtott fel. A gyár közlése szerint sok számítógépes eszközt és más vagyontárgyat tulajdonítottak el. A vállalatnak okozott kár több mint 13,5 millió dollárra rúg.

A hatóságok keresik a rendbontások főkolomposait. A karnátakai kormány közölte, hogy a vandál cselekedetek és lopások tetteseit felelősségre fogják vonni.

Az iPhone-okat fejlesztő és forgalmazó amerikai Apple cég központja közölte, hogy alaposan kivizsgálja az indiai gyárban történteket, és e célból szakembereket és könyvvizsgálókat küldött oda.

Szakértők szerint a történtek számottevően nem lesznek hatással az indiai iPhone-gyártásra. A Wistron indiai gyára mintegy hatvan kilométerre van Karnátaka fővárosától, Bangalortól, az üzemben iPhone SE és iPhone 7 telefonokat, illetve más informatikai termékeket is gyártanak.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek