Főoldal Külföld Fellázadtak a munkások egy indiai iPhone-gyárban – videó

Fellázadtak a munkások egy indiai iPhone-gyárban – videó

4 megtekintés

Legalább 132 alkalmazottat vett őrizetbe az indiai rendőrség egy iPhone-gyárban történt rendbontásokkal összefüggésben a délnyugat-indiai Karnátaka államban – írta hétfőn a Hindu című lap.

A rendbontások szombaton kezdődtek, és vasárnap is folytatódtak a Wistron Corporation tajvani vállalat ottani leányvállalatánál, ahol iPhone típusú mobiltelefonokat gyártanak. A fizetéssel elégedetlen több száz alkalmazott megrongálta az üzem helyiségeit, gépkocsikat borított és gyújtott fel. A gyár közlése szerint sok számítógépes eszközt, és más vagyontárgyat tulajdonítottak el, a vállalatnak okozott kár több mint 13,5 millió dollárra (közel 4 milliárd forint) rúg.

A hatóságok keresik a rendbontások vezéreit.

A karnátakai kormány közölte, hogy a vandál cselekedetek és lopások tetteseit felelősségre fogják vonni. 

Az iPhone-okat fejlesztő és forgalmazó amerikai Apple cég központja közölte, hogy alaposan kivizsgálja az indiai gyárban történteket, és e célból szakembereket és könyvvizsgálókat küldött oda.Szakértők szerint a történtek számottevően nem lesznek hatással az indiai iPhone-gyártásra. A Wistron indiai gyára mintegy hatvan kilométerre van Karnátaka fővárosától, Bangalortól, az üzemben iPhone SE és iPhone 7 telefonokat, illetve más informatikai termékeket is gyártanak.

Forrás: Origo.hu - Nagyvilág rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek