Főoldal Gazdaság Ezeken a helyeken ellenőrizhet a héten az adóhatóság

Ezeken a helyeken ellenőrizhet a héten az adóhatóság

0 megtekintés

Kiemelt ellenőrzési témakör: katás szerződések vizsgálata

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében – foglalja össze az Üzletem.hu.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 11-étől év végéig ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó webáruházakat.

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 14. és 18. között Budapesten az ünnepi édesség- és ajándékkereskedőket, valamint a fenyőfaárusokat ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép helyes használatát.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. december 1. és 31. között az édesség- és ajándékárusokat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Indokolt esetben forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

IllusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai december 14. és 20. között

 • hétfőn Pécsett a taxisokat,
 • szerdán Hosszúhetényben a Fő utcai boltokat,
 • csütörtökön pedig Pécsett az Ifjúság úti üzleteket

ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A hivatal munkatársai az adventi időszakban folyamatosan ellenőrzik a kitelepülő édesség-, ajándék-, és fenyőfaárusokat, valamint az ünnepi termékeket értékesítő webáruházak is számíthatnak próbavásárlásokra.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a szabályos foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 14. és 18. között a fenyőfa, karácsonyi díszek és egyéb ünnepi termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a megyei vendéglátóegységeket, valamint az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága december 15-én a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a megyei adventi vásárokon, piacokon az ünnepi és szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

IllusztrációFotó: Szabó Gábor – Origo

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. decemberében az ételrendelések, ételkiszállítások kapcsán ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Ellenőrzésre számíthatnak továbbá a tüzelő- és építőanyag-kereskedők, valamint az építőiparban tevékenykedő vállalkozások is.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. november 30. és december 23. között az ünnepi és szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága december 14. és 19. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • december 14. hétfő: Rétsági járás
 • december 15. kedd: Bátonyterenyei járás
 • december 16. szerda: Balassagyarmati járás
 • december 17. csütörtök: Pásztói járás
 • december 18. péntek: Szécsényi járás
 • december 19. szombat: Salgótarjáni járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a fenyőfát, díszeket értékesítő kiskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 30-ától a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 50-51. héten a megye teljes területén ellenőrzi az ünnepi termékek árusítóit. Ellenőrzésekre számíthatnak az édesség-, szaloncukorárusok, az égősorok, karácsonyfadíszekkel kereskedők, a fenyőfaárusok és a hús- és halboltok.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

IllusztrációForrás: MTI/Kovács Tamás

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai december 10. és 24. között a játékok, ajándékok és ünnepi termékek árusítóit, a webáruházakat és az ételkiszállító vállalkozásokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 7. és 18. között a ruhaboltokban és a húsüzletekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • december 14. hétfő: Gyönk
 • december 15. kedd: Bonyhád
 • december 16. szerda: Őcsény, Decs
 • december 17. csütörtök: Tamási
 • december 18. péntek: Zomba, Kéty

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben az ünnepi, szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 14. és 23. között az egész megye területén ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat, a fenyőfa-kereskedőket, valamint az ünnepi, szezonálistermék-árusítókat.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 3. és 31. között az ünnepi termékek árusítóit ellenőrzik. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Forrás: Origo.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek