Főoldal Autó Életfogytiglant kért a Nyíregyházán gyilkoló román orvosra az ügyészség

Életfogytiglant kért a Nyíregyházán gyilkoló román orvosra az ügyészség

3 megtekintés

A férfit előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a nyíregyházi lövöldöző ellen, aki engedély nélkül tartott pisztolyával féltékenységből megölte volt párját, a nő férjét pedig életveszélyesen megsebesítette 2016-ban Nyíregyházán.

Martossy György megyei főügyész közleménye szerint a román férfi orvosként, tüdőgyógyászként dolgozott Magyarországon; 2012-ben megismerkedett a később meggyilkolt nővel, akivel szerelmi kapcsolata alakult ki. Később szakítottak, amit a férfi nem vett tudomásul, folyamatosan kereste személyesen és telefonon is a nőt, végül 2016. augusztus 31-én a házához ment és őt, valamint a férjét is fejbe lőtte.

A nő a helyszínen meghalt, a férj életét sikerült megmenteni, de maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg, bal oldali végtagjai lebénultak.

A tettes a bűncselekmény napján Romániába menekült, ahol lőfegyverrel visszaélés miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelyből 2019 augusztusában szabadult. A román hatóságok ezután átadták Magyarországnak, azóta is letartóztatásban van.

Az ügyészség a férfit

előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta

a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg, feltételes szabadságra bocsátható-e.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek