Főoldal Sport Egyelőre bizonytalan Federer részvétele az Australian Openen

Egyelőre bizonytalan Federer részvétele az Australian Openen

2 megtekintés

A svájciak 39 éves, volt világelső játékosa nem játszott tétmérkőzést azóta, hogy januárban kikapott Novak Djokovicstól az Australian Open (AO) elődöntőjében. A 20-szoros GS-győztes sztár októberben még úgy nyilatkozott, hogy fájdalommentesen tréningezik, és Melbourne-ben tervezi a visszatérését.

Még most sem vagyok százszázalékos állapotban. Lehet, hogy kevés lesz az idő az Australian Openig

– idézte a svájci média Federert, aki vasárnap este egy díjátadón beszélt. 

A második térdműtét nagyon visszavetett, de az utóbbi hat hónapban sokat javultam. Meglátjuk, mit hoz a következő két hónap.

Az év első GS-tornájának időpontja hivatalosan még mindig január 18–31., de a hírek szerint nagy valószínűséggel elhalasztják február 8–21-re, hogy jobban be tudják tartani, illetve tartatni a koronavírus-protokollt.

A hatszoros AO-győztes svájci teniszező ezzel kapcsolatban megjegyezte: a háromhetes csúszás sem biztos, hogy elég lesz a számára.

Versenyfutás ez az idővel. Kíváncsian várom, hogy tényleg február 8-án
kezdődik-e. Ha igen, az természetesen nekem kedvezőbb lenne

– mondta Federer.

A vasárnap esti gálán az elmúlt 70 év legjobb svájci sportolóit is kitüntették, a férfiaknál Federert, a nőknél pedig az egykori alpesi sízőt, Vreni Schneidert választották meg a voksolók.

(MTI)

Forrás: Index.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek