Főoldal Itthon Egy roncsból mentette ki a kétéves kislányt a csinos szóvivő az M0-áson

Egy roncsból mentette ki a kétéves kislányt a csinos szóvivő az M0-áson

4 megtekintés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét legtöbben a tévéből ismerik, most azonban ő maga volt az egyik főszereplője a mentésnek. Szolgálaton kívül, a barátnőjével és annak szintén rendőr férjével indultak vásárolni, amikor megcsúszott előttük egy autó és árokba csapódott.

A Borsnak beszélt Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról, hogy mi történt hétvégén, amikor a semmiből egyszer csak azt látták, ahogy egy autó megcsúszik előttük az úton, majd a feje tetején állt meg az árokban:
A Heim Pál gyermekkórházban dolgozó barátnőmmel és készenléti rendőr férjével tartottunk vásárolni, amikor 150 méterre előttem azt láttam, hogy egy kocsi kétszer-háromszor megpördül a levegőben, és iszonyatos erővel az árokba csapódva a feje tetején áll meg.– mondta a szóvivő, aki azonnal félreállt és gondolkodás nélkül a felborult autóhoz szaladtak, az utasaival együtt.

A felborult autó.Forrás: police.hu

Azonnal odarohantunk, a sofőr pedig közölte, hogy a 2 éves kislánya is a kocsiban ül. Biztos voltam benne, hogy ebből a kocsiból épségben senkit nem tudunk kimenteni, de szerencsére mindketten be voltak kötve, így megúszták az övnek és a szerencsének köszönhetőenA szóvivő a mentés részleteiről azt mondta, hogy

az apuka adta ki nekik a kislányt egy résen, amin aztán saját magát is ki kellett préselnie.

Mentés közben újabb segítség érkezett a felborult autóhoz, a XVIII. kerületi kapitányság két női munkatársa is arrafelé jártak és azonnal megálltak, ahogy látták a bajt.

Forrás: police.hu

Támogatni kellett az apukát és gyermekét, akik sokkos állapotban voltak, hófehér arccal másztak ki a kocsiból. A kicsi nagyon sírt, s a pocakját fájlalta. A 32 éves apuka azt mondta, nem fáj semmije, de amikor egy kicsit megnyugodott, hogy túlélték és nincsen nagy tragédia, akkor mondta, hogy neki is fáj a mellkasa– mondta Szabóné Berki Bianka, aki eközben a társaival a forgalmat is irányította. A kislányt a mentők elővigyázatosságból bevitték a kórházba, hogy kivizsgálják. A lap úgy tudja, hogy a férfi autója, egy belső sávban előző kocsi miatt válhatott irányíthatatlanná. Ennek az autónak a sofőrje is megállt a helyszínen, hogy segítsen. A szóvivő a lapnak elmondta továbbá azt is, hogy nem először segített már bajbajutottakon, többször köszönték már meg a segítségét bajba került emberek.

Szabóné Berki BiankaForrás: police.hu

A bajba került állatok mellett sem megy el szó nélkül Szabóné Berki Bianka,

akinek a parancsnoka már nem lepődik meg azon, hogy azért nem sikerül időben megérkezni a munkahelyére, mert kóbor kutyáknak, sünnek, vagy az autópálya közelében mászkáló őznek intéz segítséget.

Forrás: Origo.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek