Főoldal Itthon „Dögölj meg, égjél meg!” – kilenc évet kapott a féltékeny szatymazi gyújtogató

„Dögölj meg, égjél meg!” – kilenc évet kapott a féltékeny szatymazi gyújtogató

5 megtekintés

Kilenc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2018 májusában féltékenységből rágyújtotta az egykori szatymazi bakterházat alvó ismerősére.

A bíróság az 57 éves vádlottat

különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében, valamint nagyobb kárt okozó rongálás bűntettében mondta ki bűnösnek.

A törvényszék elrendelte a férfire más bűncselekmények miatt 2016-ban kiszabott egy év négy hónap börtönbüntetés végrehajtását, és kötelezte egymillió forint kártérítés megfizetésére is.

A sértett – emlékeztet az MTI – évek óta jogcím nélkül lakott a szatymazi vasútállomás mellett levő egykori bakterház épületében. Ő, a vádlott és élettársa rendszeresen italoztak együtt, többször a bakterházban. A vádlott rossz szemmel nézte, hogy párja nélküle is bejárt a sértetthez, és együtt szórakozott, italozott vele.

A férfi 2018. május 5-én délután nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után keresni kezdte élettársát, és a bakterház belső helyiségében találta meg. A nő és a sértett egész napos italozást követően egymás mellett feküdt. A vádlott a konyhában talált hirdetőújságokat meggyújtotta és a sértett ruháira, bútoraira dobta. A ház valamennyi ablaka csukva volt, a ruhák azonnal lángra kaptak. A vádlott felsegítette és kivitte az udvarra élettársát, a sértettnek pedig azt mondta: „Dögölj meg, égjél meg!”

A füstre és az egyre nagyobb forróságra felébredő sértettnek annyi ereje volt még, hogy kimenjen az épületből, mielőtt teljesen lángba borult volna. Kizárólag azért maradt életben, mert időben felébredt, és ki tudott menekülni. A lángokat a Szeged–Budapest vonat vezetője vette észre, ő értesítette a tűzoltókat. Az épületben több mint egymillió forintos kár keletkezett.

A vádlott az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét.

Azt mondta, nem gyújtogatott, sőt kihozta élettársát az épületből és igyekezett megmenteni a sértett életét is.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek