Főoldal Koronavírus Csak egy magyar városban növekszik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

Csak egy magyar városban növekszik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben

5 megtekintés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint az adatok kedvező tendenciákat mutatnak.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A legtöbb településen továbbra is stagnál, vagy enyhén csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az 50. heti adatokról. Emelkedő tendenciát egyedül Szolnok esetében figyeltek meg.

A vizsgálatok szerint az átlagosnál magasabb a koncentráció Egerben, Szolnokon és Szombathelyen, ugyanakkor csökken Békéscsabán, Debrecenben és Szegeden. Az utóbbi két városban ezzel ismét alacsony szintre csökkent a koronavírus koncentrációja.

A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is. Az NNK szerint az eredmények kedvező tendenciát mutatnak, ugyanakkor ennek fenntartása érdekében fontos a megelőző intézkedések betartása, különösen a karácsonyi időszakban.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek