Főoldal Koronavírus Az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kapják meg először az oltást az Egyesült Államokban

Az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kapják meg először az oltást az Egyesült Államokban

3 megtekintés

Első körben az egészségügyi dolgozóknak, valamint az idősotthonokban lévőknek adják be az koronavírus elleni, a BioNtech által kifejlesztett oltást az Egyesült Államokban. A Fehér Házban dolgozókat csak akkor veszik előre, ha az különösen indokolt – tudatta Donald Trump amerikai elnök.

Nem sokkal korábban a Reuters kormányzati forrásokra hivatkozva még azt írta, hogy Donald Trump elnök, Mike Pence alelnök és az elnöki hivatal létfontosságú munkatársai már hétfőn megkaphatják az oltást.

Donald Trump azt írta, hogy egyelőre ő maga sem oltatja be magát, de alig várja, hogy a megfelelő időben megkaphassa a védőoltást. Trump és több munkatársa is átesett már a fertőzésen.

Az amerikai járványügyi központ szombaton tett hivatalosan javaslatot az oltókampány megkezdésére a Pfizer és a BioNtech által kifejlesztett oltóanyaggal, amelyet hétfőn az ország 145 pontjára juttatnak el, és első körben az egészségügyi dolgozóknak, valamint az idősotthonokban lévőknek adnak majd be.

Forrás: Origo.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek