Főoldal Életmód A világ karácsonyi dekorációinak 60 százaléka erről a kínai piacról érkezik

A világ karácsonyi dekorációinak 60 százaléka erről a kínai piacról érkezik

2 megtekintés

Yiwu városának gigantikusan nagy piacán már nyáron lezajlott a karácsonyi szezon, a viszonteladók ekkor vásárolták fel az ünnepi időszakra a portékáikat.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

A cikksorozat támogatója a METRO

Legyen szó friss halról a halászléhez vagy egy mesés ajándékról a kisunokának, nálunk minden karácsonyi kelléket beszerezhet. Látogasson el áruházainkba és legyen varázslatos az ünnepi készülés!

hirdetés

Kína keleti részén taláható a nagyjából 1,2 milliós lakossággal rendelkező Yiwu városa, amelynek egyik negyede a Yiwu International Trade City nevet viseli. Másnéven ez a Yiwu Market, a yiwui nagybani piac, amely a világon valószínűleg a legnagyobb a maga műfajában.

A 340 ezer négyzetméter alapterületű piacon több mint 9000 bódé áll, és több mint tízezer üzletvezető bérel helyet az áruinak. A La Prensa Latina cikke szerint, ha mindegyik bódét végiglátogatja az ember úgy, hogy egyenként 3-3 percet tölt el nézelődéssel, akkor körülbelül fél évbe telne bejárni a piacot.

© KOKI KATAOKA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Ezen a gigantikus piacon óriási forgalmat bonyolít le minden nyáron a “karácsonyi faluként” emlegetett részleg, ahol az ünnepi dekorációval kereskedő árusok tömörülnek. A világ karácsonyi dekorációinak 60 százaléka – a Mikulás-sapkáktól kezdve, a LED-es rénszarvasokon át a műfákig és műhóig – innen érkezik – írja a lap.

© KOKI KATAOKA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

A “karácsonyi falu” azért nyáron üzemel teljes fordulatszámon, mert a viszonteladók ilyenkor szerzik be az áruikat, amelyeket majd télen el fognak adni. Így, míg máshol most lesz igazán ünnepi a hangulat, Yiwuban a karácsonyi szezon már szeptemberben véget ért, az árusok már a februári kínai Holdújévre készülnek.

Forrás: HVG.hu - Élet+Stílus rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek