Főoldal Technika és Tudomány Töltőkábel sem lesz az iPhone-ok dobozában?

Töltőkábel sem lesz az iPhone-ok dobozában?

3 megtekintés

Már annak sem örültek sokan, hogy az Apple kihagyta az iPhone 12-k mellől a töltőt és a fülhallgatót. Állítólag tovább redukálná a doboz tartalmát, és töltőkábelt sem adna a telefonhoz.

Az iPhone 12 egyfajta mérföldkőnek számít abban a tekintetben, hogy először történt meg, hogy – környezetvédelmi okokra hivatkozva – az Apple már nem csomagolt a telefon mellé töltőt és fülhallgatót. (Igaz, kivételek azért mindig vannak: Franciaországban például kénytelen volt változtatni ezen.) A felhasználóknak muszáj volt tudomásul venniük ezt, a konkurencia, azaz a Xiaomi és a Samsung trollkodott egy kicsit, majd a dél-koreai cég állítólag maga is hasonló terveket kezdett szövögetni.

Most viszont újabb dobozkarcsúsítási tervről kaptunk hírt: az Apple állítólag fontolgatja, hogy eltávolítja a Lightning-USB kábelt is, pontosabban – írja a 9to5Mac – a vállalat megkérdezi az iPhone 12 tulajdonosokat, hogy használják-e az említett kábelt. Nem lehet nem arra gondolni, hogy a vállalat tervezi ennek eltávolítását, ugyanis korábban, még az iPhone 12 bejelentése előtt az Apple arról faggatta a felhasználóit, hogyan használják a töltőt.

Cseppnyi érdekesség: az Apple arra is kíváncsi, hogy mi a felhasználók véleménye a FaceID-ról. Ezt a kérdést viszont könnyű társítani azokkal a híresztelésekkel, amelyek szerint az iPhone 13-ban egyaránt lesz ujjlenyomatos és arcazonosításos hitelesítési lehetőség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek