Főoldal Itthon Tállai András: Már 236 ezer gyereknek van babakötvénye

Tállai András: Már 236 ezer gyereknek van babakötvénye

2 megtekintés

Már 236 ezer gyermeknek van babakötvénye, amely az egyik legjobb magyar befektetés. Az évente a befizetések után járó tízszázalékos, maximum hatezer forint éves állami támogatáshoz a befizetésnek december 31-ig meg kell érkeznie a babakötvényhez tartozó Start számlára – hívta fel a figyelmet Tállai András az MTI-nek nyilatkozva. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta:

a családtagok és az állam befizetései révén 107 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik már a gyermekeknek babakötvényben, ami 25 százalékot meghaladó növekedés a tavaly év végi, mintegy 80 milliárd forintos állományhoz képest. A babakötvény páratlan lehetőséget biztosít a gyermekeik pénzügyi jövőjéről gondoskodni kívánó szülőknek, családtagoknak.

Összesen 228 ezer gyermeknek gyűlik babakötvényben a megtakarítása.

Hozzátette: az éves befizetés után járó állami támogatás mellett a kötvény kiemelkedően magas hozamot biztosít. Kamata az előző évi infláció plusz három százaléka, azaz idén 6,4 százalék. A babakötvény mellett érvelve az államtitkár hangsúlyozta: a családtagok havi ötezer forintos befizetése esetén egy idei születésű gyermek a kötvényből több mint 2,2 millió forintot kaphat a 18. születésnapját követően.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek