Főoldal Koronavírus Szentpétervár közel a teljes karanténhoz

Szentpétervár közel a teljes karanténhoz

34 megtekintés

Szentpéterváron a héten rekordszámú beteget szállítottak kórházba a koronavírus miatt és közösségben szerzett tüdőgyulladással, a város szakintézményeire rendkívüli nyomás nehezedik – írta Dmitrij Liszovec, az orosz nagyváros egészségügyi bizottságának elnöke a VKontaktye közösségi portálon.

A héten komoly növekedés volt tapasztalható a kórházba utalások számában. Mi több, történelmi rekord született a felvételek számában a fertőzöttek számára átalakított kórházakban: 5785 embert vettek fel. Ez 6,1 százalékos növekedés az előző héthez képest

– mondta a tisztségviselő.

Liszovec szerint

a kórházi szolgálatra nehezedő nyomás rendkívüli és példátlan.

Oroszország „északi fővárosában” az átlagosnál súlyosabb helyzet miatt a téli ünnepek idejére szigorú korlátozásokat vezettek be. A vendéglátóipari egységek december 25. és 29., valamint január 4. és 10. között csak reggel hattól este hétig tarthatnak nyitva, a december 30. és január 3. közötti időszakban egyáltalán nem fogadhatnak vendéget és csak kiszállítással foglalkozhatnak.

Szergej Beglov szentpétervári kormányzó már múlt vasárnap elismerte, hogy a várost

már egészen kevés választja el a teljes karanténtól.

Az elmúlt héten Oroszországban 193 158-an kapták el a fertőzést, 1025-tel többen, mint ahányan egész júliusban. A növekmény 0,9 százalékkal haladta meg az előző heti értéket.

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek