Főoldal Itthon Rogán Antal szerint a baloldal Magyarország kárára akart előnyhöz jutni

Rogán Antal szerint a baloldal Magyarország kárára akart előnyhöz jutni

3 megtekintés

A baloldal Magyarország kárára akart előnyhöz jutni azzal, hogy az uniós támogatások megvonását szorgalmazta 

– mondta a miniszterelnök kabinetfőnöke a Hír TV vasárnap esti műsorában.

Rogán Antal a Bayer show vendégeként kifejtette, hogy a magyar vállalkozásokat, a magyar gazdákat sújtotta volna a támogatások visszatartása. Hozzátette:

A baloldal ezt is elfogadta volna azért, hogy a 2022-es választást megnyerhesse.

Véleménye szerint a héten létrejött megegyezés az uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról a józan ész győzelme, hiszen járvány idején a gyorsaság számít, a segítséget tehát nem szabad politikai feltételekhez kötni.

Soros György most emiatt csalódott, és ha a „gazdi csalódott”, akkor bizonyára a baloldal sem elégedett az eredménnyel

– fogalmazott a politikus. Rogán Antal elítélte, hogy Brüsszel ilyen helyzetben, a válság közepette is gender- és migrációs akciótervvel hozakodott elő. Szerinte

az okok világosak, hiszen a baloldal szavazati nyereségre számít a bevándorlásból, és vannak olyanok is, akik a nemzetek megszűnésére számítanak, mert azokat a céljaik akadályának tekintik.

Hangsúlyozta azt is:

Magyarország nem ellenzi az uniós eljárást, ha valaki csal, nem tartja be a költségvetési szabályokat, megsérti az EU költségvetési elveit, de a politikai zsarolást elveti.

A miniszterelnöki kabinetfőnök szerint nem véletlen, hogy épp Magyarország és Lengyelország a támadások célpontja. Úgy látja,

Európában ma ebben a két államnak van tisztán jobboldali vezetése, másutt a baloldal is kormányzati szerephez jutott.

Közölte azt is, hogy december végén már több százezer adag vakcina érkezhet, amelyet a védekezésben dolgozók kapnak majd. Emlékeztetett:

Ezt követően a biztonságosnak ítélt oltóanyagok közül a leggyorsabban érkezőhöz lehet majd hozzájutni elsőnek, de az oltás önkéntes lesz, jelentkezni kell majd érte.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek