Főoldal Külföld Robbantásos merénylet és lövöldözés Kabulban

Robbantásos merénylet és lövöldözés Kabulban

5 megtekintés

Pokolgépes merényletet és lövöldözést jelentettek vasárnapra virradóan Kabul két különböző körzetéből, rendőrségi források szerint hárman meghaltak.

Firdausz Faramarz rendőrségi szóvivő közlése szerint egy ember meghalt, ketten megsebesültek egy merényletben, amelyet egy parlamenti képviselő autójába rejtett pokolgéppel hajtottak végre ismeretlenek. A sebesültek egyike a képviselő, Mohamed Vahdat testvére.

Egy parlamenti képviselő autójának roncsa mellett az afgán biztonsági erők tagjai Kabulban december 13-án, miután pokolgép robbant a járműbenForrás: MTI/AP/Rahmat Gul

Eközben az afgán főváros másik részén agyonlőttek egy hivatalába tartó államügyészt, a gyilkosság részletei egyelőre nem ismertek.

A támadások elkövetőjeként mindezidáig egyetlen csoport sem jelentkezett.

Megint egyre több az erőszak az országban

Szombaton az Iszlám Állam fegyveresei rakétákkal lőtték a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőteret, a támadásnak egy halálos áldozata volt. Az afgán belügyminisztérium közleménye szerint az egyik rakéta a repülőtér mellett található lakóövezetbe csapódott.

Az elmúlt hónapokban ismét nőtt az erőszakcselekmények száma Afganisztánban, az ország déli részén összecsaptak a tálibok és az Iszlám Állam harcosai is. 

Az Iszlám Állam több, kabuli célpontot elleni merényletért jelentkezett az utóbbi időben, ők követték el a a főváros egyetemét ért novemberi, közel 50 halottal járó támadást is.

Jóllehet szeptember közepén az afgán kormány béketárgyalásokba kezdett a tálibokkal, az Ariana News című afgán hírportál újabb összecsapásokat jelentett a héten a radikálisok és a hadsereg közt.

Forrás: Origo.hu - Nagyvilág rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek