Főoldal Koronavírus Országos zárlatot jelentett be Angela Merkel

Országos zárlatot jelentett be Angela Merkel

3 megtekintés

Angela Merkel német kancellár vasárnap bejelentette, hogy szerdától ismételten zárlatot vezetnek be egész Németországban a koronavírus-járvány drámai terjedése miatt.

A BBC cikke szerint bezárnak a nem létfontosságú üzletek és az iskolák is január 10-ig. A bankok és az élelmiszerboltok továbbra is nyitva lehetnek, ugyanakkor az újévi ünnepségeket betiltják, ahogy a tűzijátékok árusítását is. A munkaadókat felkérik, hogy a lehető legszélesebb körben tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.

Merkel azt követően hozta meg az új szabályokat, hogy egyeztetett mind a 16 szövetségi tartomány vezetőjével, és mint fogalmazott,

sürgősen intézkedésekről kellett dönteni.

Németországban az utóbbi napokban drasztikusan emelkedik a fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 20 200 új esetet azonosítottak, és a járvány kezdete óta már meghaladta az 1.3 milliót a fertőzöttek száma.

321 új áldozata is volt a koronavírusnak egy nap alatt, így már 21 787 ember hunyt el a betegségben.

Az éttermek és a bárok az elmúlt hat hétben már zárva tartottak, néhány tartományban pedig már korábban kijárási tilalmat vezettek be.

Hogy mi lehet az oka a járvány elszabadulásának Németországban, arról alábbi cikkünkben írtunk részletesebben:

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek